Geen producten (0)

Mijn interieur met een vleugje Japan, deel 1

Mijn interieur met een vleugje Japan, deel 1

Ja, ik heb een zwak voor Japan. Voor de natuur, de kunst.. en ik wilde graag wat daarvan in mijn interieur opnemen.

Wil je dat ook graag maar ben je geen expert, geen doorgewinterde kenner of ken je niet alle officiële bewoordingen of gebruiken? Dat geeft helemaal niets, want dat ben en ken ik ook niet :D.

Ik hou van de sfeer en de uitstraling maar het hoeft niet persee een letterlijke vertaling, authentiek of officieel made in Japan of Azië te zijn. Vaak kan je in onze 'Nederlandse' winkels al best wat dingen vinden die bij elkaar de gewenste uitstraling hebben.

Er zijn ook leuke Nederlandse webshops welke de meest prachtige dingen aanbieden welke je niet zo snel in de grotere winkelketens vindt. Hier zal ik in een andere blogpost dieper op ingaan.

Gewoon een vleugje Japan⛩️

Ik neem je mee op rondreis in mijn huis, hoe ik bepaalde dingen interpreteer en gebruik. Wie weet geeft het je inspiratie of dat duwtje om ook een vleugje Japan toe te voegen aan je huis of kamer :D.

Elementen in aquarium

Japanse elementen in aquarium

Het zijn geen koikarpers, maar ik heb wel een liefde voor sluierstaartjes en goudvissen. Liever niet met uitpuilende ogen, maar ranke visjes. Let op: ze hebben veel ruimte/water nodig! Denk aan 50L per vis. Koop dus asjeblieft geen kommetje, maar een mooi groot aquarium met pomp. In mijn aquarium heb ik japanse elementen en bamboetjes geplaatst. Deze kan je gewoon vinden bij de dierenspeciaalzaken in verschillende maten (en kleuren). Zoek maar op "Zen Deco" van Superfish. Op een makkelijke manier kan je een levend japans schilderij in huis halen!

Liever geen visjes? De elementen kan je ook als losstaand kunstelementje neerzetten op bv je dressoir, je bureau, nachtkastje, gangkastje of bij een ander groepje spulletjes waar het bijpast. Het hoeft niet persee te worden gebruikt in een aquarium. Zo heb je toch wat japanse elementen in je interieur.

Behang in de gang

 

Als je goed zoekt, kan je in de gewone bouwmarkten ook behang vinden met een Japans of Aziatisch tintje. Dit lila bloesembehang was van eigen merk praxis. Ik weet niet of ze het nog in het assortiment hebben, maar ga gewoon overal kijken! 

Toendertijd had de kwantum ook prachtig behang met sluierstaartjes. Is het uiteindelijk niet geworden, maar geeft wel aan dat het de moeite waard is om bij verschillende woonwinkels en bouwmarkten te gaan koekeloeren :)

Deel 2 komt binnenkort

Ik heb teveel om te laten zien in één blogpost. Dus er zullen er meerdere volgen. Ik zal op mijn instagram en facebook (@rdrdesign.nl) laten weten wanneer er een nieuwe blogpost is. Of stuur me een berichtje met je emailadres, dan laat ik het je via de email weten.

Heb je wat toegevoegd aan je interieur vanwege deze blogpost? Laat het me weten in de opmerkingen of tag me op instagram (@rdrdesign.nl), want dat vind ik ontzettend leuk om te zien!

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.